Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον νέο επικεφαλής του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας (Office of Defence Cooperation – ODC) της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα Colonel Michael T. Tobias και τον Ακόλουθο Άμυνας Captain Michael E. Biery (USN).

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη τον Colonel Tobias για την ανάληψη των καθηκόντων του, και εξέφρασε την βεβαιότητα για την συνέχιση της εξαιρετικής συνεργασίας η οποία είχε εδραιωθεί με τον προκάτοχό του Colonel Kelly MacDonald.

Κατά την συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων οι γεωστρατηγικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, η προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης της ήδη στενής στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α., τα εν εξελίξει εξοπλιστικά προγράμματα, οι εν Ελλάδι συνεργατικές δράσεις με τις Ένοπλες Δυνάμεις των Η.Π.Α., ενώ επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων με το ODC.