Φιάσκο για τον Ιμάμ Τζανέρ το Φεστιβάλ Κερασιού – Είναι έτοιμος για την επόμενη ημέρα;

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ξεκινώντας με ένα τεράστιο λάθος σε θέματα πρωτοκόλλου και προσκλήσεων προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της κλίκας της παρακρατικής συμμορίας ο κ. Ιμάμ Τζανέρ υπονόμευσε την ίδια του την θέση ως δημόσιου αξιωματούχου, ως Αιρετού της Ελληνικής Δημοκρατίας και -βεβαίως- δυσφήμησε την περιοχή και τον δήμο Ιάσμου.

Με ξεκάθαρη την πρόθεση να μετατρέψει την εκδήλωση σε παρέλαση παρακρατικών και παραθεσμικών στοιχείων της γνωστής συμμορίας του Προξενείου απέτρεψε την συμμετοχή πολλών άλλων θεσμικών που ΔΕΝ συντάσσονται με το παρακράτος.

1η Ημέρα του 22ου Φεστιβάλ Κερασιού

Στην πρώτη , εναρκτήρια, ημέρα του Φεστιβάλ δεν είδαμε Δημάρχους Κομοτηνής ή Μαρωνείας-Σαπών ούτε και τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης. Έχει κι αυτό την δική του σημασία.

Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ ήταν ξεκάθαρα τουρκοπροξενοκρατούμενη και ίσως αυτό ήταν το μήνυμα που ήθελε να περάσει το Προξενείο επιχειρώντας να τρομοκρατήσει τους αντιφρονούντες.

Οι πρώτες εικόνες από την μαχαλοεμποροπανήγυρη που πλαισίωνε το Φεστιβάλ Κερασιού δείχνουν ότι δεν υπήρχε οργάνωση ούτε και κατάλληλη προπαρασκευή.

Χαμηλή η συμμετοχή των εκθετών σε σχέση με τον διαθέσιμο χώρο και , βεβαίως, καμία σχέση με το κεράσι, το “τιμώμενο προϊόν”.

Οι παραγωγοί δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν εντός του χώρου καθώς το αντίτιμο ήταν υψηλό (80 ευρώ ημερησίως μας είπαν).

Οι επισκέπτες από άλλες περιοχές δύσκολα θα ήξεραν που να κατευθυνθούν καθώς δεν υπήρχε σχετική σήμανση προς τον κεντρικό χώρο των εκδηλώσεων. .

Ομιλία Ιμάμ Τζανέρ

“Το Φεστιβάλ είναι ανοιχτό για όλους, για όλο τον κόσμο” μας είπε και μας δήλωσε κατ’ιδίαν ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Ιμάμ Τζανέρ, θεωρώντας ότι μας κάνει και χάρη που μας επιτρέπει να βρισκόμαστε σε δημόσια εκδήλωση και σε δημόσιο χώρο.
Μάλλον ήθελε να πείσει τον εαυτό του…

Ο Ιμάμ Τζανέρ μετέτρεψε το 22ο Φεστιβάλ Κερασιού σε μάζωξη Παρακρατικών κι Εγκαθέτων άλλά και σε προεκλογική συγκέντρωση του DEB/ΚΙΕΦ με την κ. Τσιγδέμ Ασάφογλου και τον Χουσεΐν Μπαλτατζή σε πρώτο πλάνο.

Ο λόγος του Δημάρχου Ιμάμ Τζανέρ άνευρος. Στον εναρκτήριο λόγο του ο κ. Ιμάμ Τζανέρ δήλωσε ότι “η Διοίκησή του θέλει να διατηρήσει ζωντανή την κοινωνική και πολιτιστική δομή της περιοχής , αυτός και οι συνεργάτεςτ ου να συμβάλουν στην οικονομία των κατοίκων της περιοχής και να να ενισχύσουν την κερασοπαραγωγή και την καλλιέργεια των φρουτοδεντρων. , Εμείς, ως νέα δημοτική διοίκηση φέρνουμε μια νέα προοπτική στον αγροτικό τομέα, να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και να λύσουμε τα πραγματικά προβλήματα του αγροτικού τομέα Είμαστε αποφασισμένοι να χαράξουμε έναν νέο δρόμο.Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη γεωργία και τον τουρισμό προστατεύοντας παράλληλα τη φύση , συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του λαού μας .«Συγχαίρω ολόψυχα όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτού του όμορφου φεστιβάλ, το οποίο θα συμβάλει πολύ στην προώθηση των κερασιών μας ».

Οι καλεσμένοι στο προεκλογικό πάρτυ του DEB/ΚΙΕΦ

Το τουρκικό παρακράτος  επέβαλε να παρευρεθεί ο Παρακρατικός Ψευδομουφτής κ. Ιμπραήμ Σερήφ ως Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης μαζί με τους υπολοίπους Εγκαθέτους και Παρακρατικούς συνοδοιπόρους του καθώς και τα μέλη του DEB/ΚΙΕΦ.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Ιμάμ Τζανέρ απένειμε τιμητική πλακέτα στον Τούρκο Πρόξενο κ. Αϊκούτ Ουνάλ (γιατί άραγε);

Στα μεγάλα ατοπήματα των εκφωνητών η σκόπιμη παράλειψη στην αναφορά των Χριστιανών προσκεκλημένων ενώ είχαμε πλήρη αναφορά σε όλο το παρακρατικό εσμό και μάλιστα στην τουρκική γλώσσα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ συμμετείχαν οι :
Aykut Ünal ,İbrahim Şerif, Mustafa Trampa, Özgür Ferhat, İBurhan Baran, Çiğdem Asafoğlu, Erdem Hüseyin, Hüseyin Baltagi, Aydın Ahmet, Sedat Hasan, Hüseyin Bostancı, Ahmet Osman Pehlivan ,Rıdvan Molla İsa .

Οι υπόλοιποι ήταν αόρατοι!!!!! Όπως ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Φάνης Κωφίδης ή ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης που με την παρουσία του έδωσε το δικό του μήνυμα…

 komotinipress.gr